GI matkasse

Våra GI matkassar innehåller råvaror och recept anpassade till GI Metoden

Vi jämför just nu 2 olika matkassar i denna kategori. Sidan innehåller betalda samarbeten.

GI Matkasse

Dessa matkassar är ihopsatta med GI metoden som regelverk för val av råvaror och maträtter. GI metoden är egentligen metod som hjälper dig att äta rätt om du framförallt har som avsikt att gå ner i vikt.

GI metoden bygger på du genom att undvika snabba kolhydrater kan styra blodsockerbalansen och därmed gå ner i vikt.


Sortera

GI matkasse

GI matkassen

GI matkasse

Snabblagad matkasse

Lättlagad matkasse

GI-Boxen

GI står för Glykemiskt index och det är med detta index vi mäter blodsockernivån i kroppen. Tanken är att maten du äter om du följer GI metoden ska innehålla så lågt GI som bara möjligt. Kort och gott är det de snabba kolhydraterna som mäts, som exempelvis vitt mjöl och socker. Några exempel på livsmedel med snabba kolhydrater är ju sockerrika och ljust mjölk rika livsmedel som bröd, pasta, godis eller saft.

Vad ersätter man då de snabba kolhydraterna med i en GI Matkasse?

Innehåll i GI matkasse

I en GI matkasse kan du ofta träffa på bröd, men då med innehåll av hela korn och frön och inte finmalt vitt mjöl. Quinoa, fullkornsbulgur, fullkornsris/råris och fullkornspasta är andra råvaror du säkerligen kommer att stöta på om du väljer en GI Matkasse där alla dessa råvaror innehåller betydligt mindre snabba kolhydrater.

I GI metoden tittar man även på olika fetter, här framhäver man att man bör äta nyttiga fetter där olivolja, fisk, skaldjur, och avokado är några exempel. Du bör alltså undvika onyttiga fetter som du hittar i exempelvis smör, grädde och fet mjölk. Vill du fördjupa dig inom ämnet GI så är nätet fyllt av information, vill du bara vara säker på att det du äter följer en strikt GI diet så kan absolut en GI matkasse vara något för dig.