Matkassarna med kortast tillagningstid

Skriven av: jämförmatkassar. Sidan innehåller betalda samarbeten.

Snabblagade matkassar

Efter en sommar med ledighet kan det vara svårt att hitta inspiration, tid och ork att hitta recept, handla mat och sedan laga mat. Med matkassar kan två av stegen tas bort och då återstår det bara att laga maten. Här ska vi fokusera på matkassar som är lätta att laga och går snabbt.

Simple Feast

Samtliga matkassar från Simple Feast tillagas på 10 minuter och tillhör de matkassar som går snabbast att tillaga. Du kan välja mellan två olika matkassar Family Feast eller Green Feast som båda går att få antingen vegetarisk eller vegansk. Varje måltid består oftast av en varmrätt, en sallad och några tillbehör.


Matkassarna från Simple Feast är perfekt för dig som vill minimera tiden i köket och få god mat. För mer information om matkassar från Simple Feast klicka här

Linas 15-minuterskasse

Linas Matkasse har en matkasse för 4 personer med 4 middagar och varje måltid tar 15 minuter att laga. Därmed når de inte riktigt upp till samma nivå som Simple Feast gällande tillagningstid, men är en solklar tvåa. För att kunna minimera matlagningstiden används t.ex färdigkryddat kött, färdiga såser och få arbetsmoment. Trots den korta tillagningstiden är maten varierande och håller hög kvalitet. Denna vecka innehåller matkassen följande recept:

Teryaki chicken wok
Dijongratinerad lax med tzatziki
Broccolipasta med parmesan och hasselnötter
Kebabrulle med nötfärs och vitlökssås


Linas 15-minuterskasse passar perfekt för dig som vill spara tid, men ändå få god och varierande mat. För mer information om Linas 15-minuterskasse klicka här

Middagsfrid Snabba Kassen

Snabba Kassen är Middagsfrids matkasse som går snabbt att tillaga. Rätterna tar ca 25 min, vilket är längre tid än matkassarna från Simple Feast och Linas Supersnabba kasse. Av de tre kassarna har Snabba Kassen störst variation i maten och varje måltid varierar med att innehålla kött, fisk eller endast vegetariska råvaror. Denna vecka är menyn följande:

Kryddig lammfärs i pitabröd med belugalinssallad
Halloumisallad med grönkål och yoghurtdressing
Krämig risoni med kyckling och champinjoner


Snabba Kassen från Middagsfrid passar dig som inte har brist på tid för matlagning, men ändå vill att det ska gå snabbt att tillaga och maten ska vara mer varierande. För mer information om Middagsfrid Snabba Kassen klicka här.


Om du vill se fler matkassar som går snabbt att tillaga klicka här.

Relaterade matkassar

Läs mer

Matkasse - Bäst i test 2024

Är du nyfiken på att veta Sveriges bästa matkasse? Då har vi svaret till dig! Matkassar hemleverera...

Läs vidare

Hello Fresh-recept på läcker mat

Hello Fresh levererar matkassar med spännande och näringsrika recept. Företaget finns tillgängligt p...

Läs vidare

Matkassarna med kortast tillagningstid

Efter en sommar med ledighet kan det vara svårt att hitta inspiration, tid och ork att hitta recept,...

Läs vidare