Vegansk matkasse

En vegansk matkasse innehåller enbart råvaror från växt och svampriket. Här listar vi veganska matkassar som fått många positiva kundomdömen.

Vi jämför just nu 6 olika matkassar i denna kategori. Sidan innehåller betalda samarbeten.

Vegansk matkasse

För närvarande är det tyvärr inte många som anger att deras matkassar är helt veganska. Om du inte hittar en passande vegansk matkasse på denna sida kan du kontrollera det finstilta hos våra vegetariska matkassar som i många fall även är veganska matkassar. Vi hoppas du hittar ett passande alternativ.


Sortera

Vegetarisk matkasse

Vegansk matkasse

Vegokassen

Vegansk matkasse

Veganska matkassen

Vegetarisk matkasse

Vegansk matkasse

Snabblagad matkasse

Matkasse för två personer

Vegetarisk matkasse

Matkasse för fyra personer

Ekologisk matkasse

Vegetarisk matkasse

Vegansk matkasse

Veganska Matkassen

Ekologisk matkasse

Glutenfri matkasse

Vegansk matkasse

Glutenfria Vegankassen

Skillnad mellan vegetarisk och vegansk matkasse

För det första vill jag egentligen ta upp att vegan och vegetarian i princip är samma sak, dock när vi i folkmun säger vegetarian menar vi egentligen lakto-ovo-vegetarian. Det innebär att vegetarian enbart äter föda från växtriket med några undantag nämligen ägg och mejeriprodukter. Det som är gemensam är att man helt avstår kött, fisk, fågel och skaldjur. Det vill säga, man vill inte behöva döda för att äta, mjölk går ju exempelvis få fram utan att skada djuren. Ägg kan väl ses som en liten gråzon.

Veganer däremot, äter helt utan undantag enbart föda från växt och svampriket. Så börjar du prenumerera på en vegansk matkassa så kan du förvänta dig att där är enbart produkter från växtriket.

Som tidigare nämnt har vissa leverantörer inte delat upp sidan matkassar på vegansk och vegetarisk vilket innebär att om du köper en vegetarisk matkasse så kan den mycket väl vara en vegansk matkasse. Kontrollera alltid innehållet om du är osäker.

Här hittar du allt från Årstidernas veganska matkasse till veganska matkassar från Mat.se, Simple Feast med mera.

Vilka är fördelarna med vegansk matkasse?

I vegansk mat förekommer det inga djurprodukter, utan du äter vegetabiliska matvaror och svamp. Om du äter veganskt har du bra kontroll på vad du får i dig. Om du inte är vegan men funderar på att beställa en vegansk matkasse får du här några fördelar med att välja en vegansk matkasse:

  • Du får i dig massor med vitaminer och mineraler vid varje måltid
  • Om du beställer en vegansk matkasse får du ett smakprov på vad det innebär att äta veganskt, utan att byta ut alla matvaror i hemmet.

Finns det en vegansk glutenfri matkasse?

Ja, det är möjligt att hitta en vegansk glutenfri matkasse som både är glutenfri och vegansk. Du hittar glutenfria matkassar där flera även är veganska.

Vad är bra med veganska recept?

Det finns otroligt goda och varierande veganska recept. Genom att beställa en vegansk matkasse får du veganska recept att följa (och inspireras av) så att du lätt kan göra i ordning hälsosam och näringsrik vegansk mat.

Har Årstiderna en vegansk matkasse?

Både Simple Feast, Veckansmiddag, Middagsfrid, Marley Spoon och Årstiderna erbjuder veganska matkassar. Om du beställer en vegansk matkasse från Årstiderna får du en matkasse med fokus på gröna rätter, hälsa, klimatvänlighet och smak.