Jämför Veganska matkassar

Våra veganska matkassar innehåller enbart råvaror från växt och svampriket

Vi jämför just nu 1 olika matkassar i denna kategori

Alla Veganska matkassar

Nedan listar vi samtliga Veganska matkassar som du kan jämföra här hos oss.

Filtrera antal personer:

Filtrera antal middagar:

Sortera matkassarna

Logga för Årstiderna Bild som föreställer Veganska Matkassen Veganska Matkassen

4 middagar för 2 personer

58.25 kr per portion
Nykundspris: 466 kr Ord.pris 466 kr
Beställ nu Till Årstiderna

Om våra veganska matkassar

För närvarande är det tyvärr inte många som anger att deras matkassar är helt veganska, det vi rekommenderar om du inte hittar passande på denna sida, är att kontrollera det finstilta hos våra vegetariska matkassar som med stor säkerhet även är veganska. Om inte, krävs inga större justeringar i recepten för att få dem veganska.

Men vad är det egentligen för skillnad på en vegansk matkasse och en vegetarisk matkasse?

Skillnad mellan vegetarisk och vegansk matkasse

För det första vill jag egentligen ta upp att vegan och vegetarian i princip är samma sak, dock när vi i folkmun säger vegetarian menar vi egentligen lakto-ovo-vegetarian. Det innebär att vegetarian enbart äter föda från växtriket med några undantag nämligen ägg och mejeriprodukter. Det som är gemensam är att man helt avstår kött, fisk, fågel och skaldjur. Det vill säga, man vill inte behöva döda för att äta, mjölk går ju exempelvis få fram utan att skada djuren. Ägg kan väl ses som en liten gråzon.

Veganer däremot, äter helt utan undantag enbart föda från växt och svampriket. Så börjar du prenumerera på en vegansk matkassa så kan du förvänta dig att där är enbart produkter från växtriket.

Som jag va inne på tidigare så har vissa leverantörer inte delat upp sidan matkassar på vegansk och vegetarisk vilket innebär att om du köper en vegetarisk matkasse så kan den mycket väl vara en vegansk matkasse. Kontrollera alltid innehållet om du är osäker.